Nový Cee'd

Dettektorr
Příspěvky: 77
Registrován: stř úno 18, 2009 1:41 pm

Re: Nový Cee'd

Příspěvek od Dettektorr »

My máme teď sněhu habakuk :lol:

Dneska sem cestoval Karlovy Vary a Praha a ve Varech je prd a v Praze je jak ve velehorách.

Manuál mám, ale pouze v tištěný verzi, je to ta příručka pro uživatele. El. podobu netuším kde sehnat. Na starej model je ve vlákně Cee'd Sw,ale na novýho zatim asi nikde.

To radio má mnohem lépe řešenou orientaci než předchozí model. Při CD s mp3 nebo při USB s mp3 se dá listovat v menu složek, což u minulýho medelu nešlo. Tady je funkce list a ta ti zobrazí, co je na médiu uloženo. Nefunguje to ale u bluetooth audia. Jinak hraje to jak smyslů zbavený, až mě překvapuje, cože to ti soudruzi v Koreji nacpali za střeva do toho Siemensu.

Sedím hodně často v poměrně luxusních vozech a co se týče výkonu a čistoty zvuku si myslím, že je na tom Cee'd velmi dobře. Kolega v práci má Mazdu 6 GTA (to nepovažuju za luxusní vůz), což s sebou nese instalaci Bose audio vč. origo subiny místo rezervy a nemám pocit, že by to byl nebetyčný rozdíl. Je jasný, že nemůžeš čekat výkon jako má soustava za řekněme sto papírů, ale stydět se nebudeš a předevšim nebudeš mít touhu po dodatečném ladění. Samo, že pokud jsi těžkej případ audiofila, kterýmu jde hlavně o to, aby v létě všichni na zastávce věděli, co posloucháš, pak je nějaký to lazení nevyhnutelný, ale pokud máš rád čistě hranou muziku pro sebe v autě a s dobrým výkonem, pak budeš spokojen.

Případné překlepy omluv, je už hodně pozdě a já ty chyby prostě nevidim.
Reklama
 

memphis
Příspěvky: 9
Registrován: úte led 05, 2010 1:47 pm

Re: Nový Cee'd

Příspěvek od memphis »

No ja si radsej vychutnam hudbu aj so zavretymi oknami :) ... nemam potrebu robit zo seba kolotocara ;)
Dettektorr
Příspěvky: 77
Registrován: stř úno 18, 2009 1:41 pm

Re: Nový Cee'd

Příspěvek od Dettektorr »

No tak jak sem řekl, budeš spokojený.
Reichi
Příspěvky: 3
Registrován: pon kvě 10, 2010 7:55 pm

Re: Nový Cee'd

Příspěvek od Reichi »

Čau Dettektorr díky za ty fotky, mohl jsem se lépe podívat.
Měl bych na tebe pár otázek, jestli ti to nevadí?
Jelikož si budu taky kupovat verzi 1,6 Exclusive, tak mě zajímá jak je to s tím podvozkem je to moc cítit? Přece se tam mění jenom vzhled až na ty kola.
Další věc ta přestavba na Xenony, kdybych to chtěl nevíš jak se to pohybuje v servise. nejsem zase tak zručný, že bych to dokázal sám. k tomu potřebuješ jak čočky, tak bys měl mít ostřikovače předních světel nebo se pletu?
A poslední věc se týka hudby, někde jsem se dočetl, že v té nejvyšší verzi jsou dodávaný lepší reproduktory nevíš jak to s tím je doopravdy?
Moc ti děkuji za odpověď měj se
Dettektorr
Příspěvky: 77
Registrován: stř úno 18, 2009 1:41 pm

Re: Nový Cee'd

Příspěvek od Dettektorr »

Ahoj,

tak tedy postupně.

1) podvozek je ve sport paketu, který je nedílnou součástí nejvyšší výbavy, jiný než v jiných výbavách. Je to tvrdý a hotovo!!! Pokud ti to vadí, kup si výbavu nižší a dovybav si ji na úroveň exclusive. Osobně bych už takhle tvrdej podvozek nikdy nekoupil. Zase je fakt, že na sportovní, a myslím, hodně ostrou jízdu, je to velmi podařený spodek. Drží a nepustí. Ani ESP nezasahuje příliš brzo, prostě podvozek je mnohonásobně rychlejší než motor a to je vždycky fajn. Stejně tak brzdy jsou dobré. Samozřejmě je hafo mnohem lepších podvozků a brzd, ale jsme v kategorii 500 tis Kč.

2) Xenon se originál nenabízí. Osobně nenávidím HID přestavby v otevřených parabolách. Tady jsou v sérii čočky a to se dá přimhouřit oko. Ostřikovače nemám, dají se dokoupit externí, ale je to vopičárna. Mj. legální xenony mají ještě samonivelační čidlo náklonu světlometů. Jinými slovy nemají kolečko na naklápění sklonu světel, nýbrž zátěžové čidlo na zadní nápravě, které naklopení světlometů samo reguluje podle zatížení zádě vozu. Jinak samotná přestavba je jednoduchá a zvládne ji i takovej trotl, jako sem já, takže jestli umíš stavět např. LEGO podle návodu, tak tohle je jednoduší. Cena stavby je cca 1200 Kč a výš. Doporučuju teplotu světla max 6000K lepší jsou 4000K. S policajtama nemám žádný problém, není žádný policajt, který si umí přečíst na silnici velký TP, tudíž neexistuje jediný legální způsob jak tě za použití přestavby pokutovat. Problém může být na stk, ale stačí na tu chvíli vrátit zpět žárovky. Celý proces přestavby je totiž vratný. Jediné co se při přestavbě upravuje jsou zátky zezadu na parabolách. Neměj strach auto vypadá o 1000% líp. Svítí to dobře, ale že bych se z toho posral to zas ne. Origo xenony svítí líp.

3) o lepších repro v nejvyšší výbavě nic nevím. Hraje to dobře, nemám potřebu tunit zvuk.

4) investuj do lepší přístrojovky. To bílý podsvícení zvedne vnitřek auta o třídu výš. Je to fakt nádherný, a to mi řikaj i kamrádi vod BMW a Audi.

5) dokoupil jsem za 7800 vč. DPH racingbox a vod tý doby auto jede jako silnej dvoulitr. Při maximálním využívání výkonu žere do 9 litrů. Já jezdim průměr 8. Je fakt, že jezdim furt rychle a hotovo. Na předpisy v podstatě seru. Jedu tak, abych to stačil uřídit. Naježděno mám celkem dost (cca 200 tis.), takže asi tak.

6) mám problém, že při tachometrovejch 200 km/h auto přestane zrychlovat ačkoli výkonu má stále dost. Nevím jestli je to jen u mýho kusu, nebo je tam nějakej omezovač, ale dost mi to vadí. Tady má každej dvoulitr i slabší auta navrch. V dobách, kdy jsem měl Fabii Combi 1,4 16v 55kW dávala na deutsche Autobahn tachometrovejch 220!!! a nebyl to až takovej problém. Vlastně ten motor byl vůbec tak nějak nezvykle rychlej na to, jaká to byla jebka. :mrgreen:

PS: jestli chceš auto vidět živě a svýzt se tak doraž do Prahy, ale řídim já 8)

Zatím čau.
Reichi
Příspěvky: 3
Registrován: pon kvě 10, 2010 7:55 pm

Re: Nový Cee'd

Příspěvek od Reichi »

myslím, že to úplně a bohatě postačí pro rozhodování. Moc ti děkuji, že sis udělal čas a napsal pár vět :) ještě jedno díky.
Dettektorr
Příspěvky: 77
Registrován: stř úno 18, 2009 1:41 pm

Re: Nový Cee'd

Příspěvek od Dettektorr »

Není zač.
Dettektorr
Příspěvky: 77
Registrován: stř úno 18, 2009 1:41 pm

Re: Nový Cee'd

Příspěvek od Dettektorr »

Tak Cee'd mi opět vydržel 1 rok a je z domu. Bylo to fajn autíčko a do mých vzpomínek se zapíše velkým písmem.

Každopádně zbyl mi racingbox (ref. www.racingbox.cz) který pasuje na všechny 1,6 CRDi a zvedá výkon dle údajů na stránkách výrobce na 98 kW a 286 Nm. Kdyby měl někdo zájem tak je na prodej. Já s ním byl spokojenej. Snížení spotřeby paliva jsem nepozoroval zato nárůst výkonu makrantní. Najel jsem s ním něco přes 30.000 tis. km a za tu dobu jsem nepozoroval žádné pazvuky z motoru. Tož tak.
matokl
Příspěvky: 1
Registrován: úte lis 30, 2010 10:01 pm

Re: Nový Cee'd

Příspěvek od matokl »

Tak aj ja sa idem pochvalit, mam presne taky isty 1.6 CVVT plna vybava automat a sport pack

http://www.flickr.com/photos/56531074@N ... 5073/show/
memphis
Příspěvky: 9
Registrován: úte led 05, 2010 1:47 pm

Re: Nový Cee'd

Příspěvek od memphis »

matokl píše:Tak aj ja sa idem pochvalit, mam presne taky isty 1.6 CVVT plna vybava automat a sport pack

http://www.flickr.com/photos/56531074@N ... 5073/show/

pekneeee :wink: keby mas cas mozes aj vnutrajsok pofotit :)
Odpovědět