Střešní nosiče - BOX

Odpovědět
pigeon
Příspěvky: 2
Registrován: úte pro 18, 2007 7:08 pm

Střešní nosiče - BOX

Příspěvek od pigeon »

Máte někdo již zkušenosti se střešníma nosičema, především s autoboxem a jeho připevněním na střechu SportyWagonu? Chci si to auto koupit, ale obávám se, že kvůli víku kufru, které je zaříznuté hluboko do střechy, nepůjde můj 220 cm dlouhý box na střechu dobře připevnit, příp. bude muset být posunuto hodně dopředu.
Díky za každou poznámku a zkušenst.
Reklama
 

lione
Příspěvky: 15
Registrován: úte bře 04, 2008 8:02 pm

Příspěvek od lione »

Na uchycení ti odpovědět nedokážu, ale ptal jsem se v kii na to a že tam davaj 180 dlouhej kufr pak zavazí 5 dveřím .Pak jedině zkusit to posunout co nejvíc dopředu. :cry:
pigeon
Příspěvky: 2
Registrován: úte pro 18, 2007 7:08 pm

Příspěvek od pigeon »

Blbě jsem se vyjádřil. Uchycení na hagusy a příčníky mi je jasné. Ale právě to, že by delší box mohl překážet při otevírání víka kufru mne napadlo hned, když jsem viděl, jak hluboko je zaříznuté do střechy. Dealer u nás mi není schopen toto předvést. Nerad bych se do kufru plazil, kdyz povezu na střeše box. Posunutí dopředu je možným řešením, ale zase bych nerad měl polovinu boxu nad čelním sklem. Každopádně díky za každé info.
Kužel
Příspěvky: 11
Registrován: čtv říj 04, 2007 10:24 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kužel »

Mam stresni box Thule Ocean 500 jeho delka je 226 cm a musim jej prevrtat aby sel posunout dopredu jinak nejdou pate dvere poradne otevrit s vyhledem by nemel byt problem.
Kužel
MilosK
Příspěvky: 2
Registrován: ned bře 01, 2009 1:36 pm

Příspěvek od MilosK »

Koupil jsem si příčníky Thule 757, protože potřebuji dát na střechu box na lyže (půjčuji od kamaráda). Již nyní jsem smířen s tím, že zavazadla nejspíš budeme nakládat přes zadní sedadla. Při výběru příčníků jsem pomyslel na léto a koupil nosiče na kola Thule 591. Zkusil jsem, jak se budou montovat a zjistil jsem, že pokud dodržím doporučovanou rozteč mezi příčníky min. 700 mm, neotevřu kufr. Pokud dám kolo obráceně a zkusím posunout příčníky co nejvíce dopředu, možná to trochu půjde. Máte s tím někdo zkušenost?
KIA Ceed SW 1,6D Comfort-2009
Odpovědět