Bouchání v levé přední straně

Odpovědět
lemika
Příspěvky: 3
Registrován: ned čer 29, 2008 8:45 pm

Bouchání v levé přední straně

Příspěvek od lemika »

Mám Rio 1,4 LX, najeto 45000km. Asi 6 měsíců něco klepe v předu v levo jakoby u kola. V servisu postupně vyměnili brzdové třmeny, nějakou upevňovací tyčku, tlumič a bouchá to stále. Většinou na nerovné vozovce. Zkusila jsem i STK, ale tam také nic nenašli. Ani pokličkami to není. Když dají v servisu auto na zvedák, tak to několik kilometrů nic nedělá a pak to zase začne mlátit. Jsem z toho už nešťastná. Auto je v záruce. Poradí mi někdo?
Reklama
 

Pigalus32
Příspěvky: 16
Registrován: úte dub 08, 2008 10:42 am

Příspěvek od Pigalus32 »

a co horní uložení tlumiče?mělo by tam být i ložisko.může to být volné nebo to jen o sebe klepe
lemika
Příspěvky: 3
Registrován: ned čer 29, 2008 8:45 pm

Příspěvek od lemika »

I horní uložení tlumiče prý vyměnili zároveň s tím tlumičem. Čím je horší cesta, tím víc to bouchá. Za každou další radu budu vděčná. Díky.
Marecek
Příspěvky: 122
Registrován: ned úno 25, 2007 7:06 pm
Bydliště: Praha 5-Nové Butovice

Příspěvek od Marecek »

V autě se velmi těžko poznává, odkud to klepání jde. Nese se to prostě karoserií. Je to doopravdy od levého kola? Píšeš, že měnili už "kosti", což je velmi častá příčina. Co takhle nějaký silentblok? Co na rameni? To zkoušeli? Víc mě doopravdy nenapadá..

Jak ale píšu, aby to nakonec nebylo úplně odjinud :lol: Sakra to je jak z vesmíru a Akta X :lol:
Kia Rio II, 1.4LX+,rv.07 béžový interiér :-), červená metla, SOPTÍK
lemika
Příspěvky: 3
Registrován: ned čer 29, 2008 8:45 pm

Příspěvek od lemika »

Nevím co všechno zkoušely, ale říkaly, že to už mohou být jen tlumiče, nic jiného. Jenže ty to taky nebyly a ještě jsem to v servisu neřekla. To bouchání je nejvíc slyšet u řidiče, spolujezdec už to tak moc neslyší a když se otevře okýnko, tak to z venčí slyšet není. Mám zkusit jiný servis? Tento měsíc mám jít na pravidelnou prohlídku, tak jim to chci říct až při prohlídce, že to tlumičem nebylo, ale do té doby musím zjistit nějaké další informace. Proto jsem tady.
visna
Příspěvky: 452
Registrován: pon říj 27, 2008 10:44 am

Re: Bouchání v levé přední straně

Příspěvek od visna »

Skus dat skontrolovat este capy, nosny čap = tzv. zvysly čap, alebo čap riadenia = tzv.gulovy čap. Netrasie ti nahodou volantom? pretoze to by mohli byt capy riadenia. ahoj
RIO II 1,4 sporty 2008
Odpovědět