Chcipe za jízdy

Odpovědět
jiri.mach17
Příspěvky: 1
Registrován: úte říj 13, 2015 11:35 pm

Chcipe za jízdy

Příspěvek od jiri.mach17 »

Zdravím Chlapy.Stala se mi taková nepříjemná věc. Sorento mi za jízdy začalo chcípat při větší rychlosti při prudším sešlápnutí plynu.Potom nejde nastartovat. Chytá mi to až potom co vystoupím zamknu a odemknu dveře.......Má s tím někdo nějakou zkušenost?
Reklama
 

Zdrahy
Příspěvky: 42
Registrován: stř led 08, 2014 7:51 pm

Re: Chcipe za jízdy

Příspěvek od Zdrahy »

Jo, stalo se mi něco podobného, když jsem jel ve vyšších otáčkách (třeba předjíždění na dálnici) tak to z ničeho nic chcíplo.. Nemělo na to vliv vystupování ani nastupování, prostě jsem musel nechat auto chvíli stát a za chvíli šlo nastartovat. Bylo to čidlo otáček na klice. Nejdřív bez jakéhokoli hlášení, když se to stalo potřetí diagnostika to oznámila.
Teď mi pro změnu okolo 2000 otáček něco "cvaká" v motoru. Musím nechat zrepasovat vstřiky jestli to nedělá chaos v zapalování směsi a potom už ten vergl asi hodím ze skály. V zimě mi odešel jeden vstřik a od výměny auto hulí a teď ještě to cvakání.. Auto dražší na provoz jsem asi nikdy předtím neměl.. :)
Jirka N.
Příspěvky: 931
Registrován: stř lis 26, 2008 9:06 pm

Re: Chcipe za jízdy

Příspěvek od Jirka N. »

Já mám naprosto skvělé Sorento který bude mít zejtra narozeniny- vyrobený 15.10. 2008 a tak nenáročný auto na servis jsem ještě neměl. Jen jsem měnil nyní při 132 Tkm všechny kotouče a předtím jsem opravil ventil VTG který se zablokoval. Jinak nic.
To chcípání může taky udělat přicpaný filtr v nádrži nebo hlavní naftový filtr přes který nejde dostatek nafty při velkém zatížení. To pak vyhodnotí na nedostatečný tlak paliva a motor se odstaví.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Uživatelský avatar
faustpinballer
Příspěvky: 8
Registrován: úte kvě 13, 2014 3:21 pm

Re: Chcipe za jízdy

Příspěvek od faustpinballer »

Jsou to vstřiky,tuhle anábázi už jsem absolvoval,zkoušel jsem vše, samozřejmě od nelevnějších věcí jako výměna čidla tlaku na railu,výměna přepadového ventilu atd. Problém vyřešil až repas vstřiků :)
Koho psa jíš,toho píseň pěj...
Odpovědět