Skřípání

Odpovědět
Vopi
Příspěvky: 1
Registrován: čtv kvě 22, 2008 9:07 pm
Kontaktovat uživatele:

Skřípání

Příspěvek od Vopi »

Ahojte!...mam Pro_Cee'da 1.6EX asi dva týdny a začaly se mi zezadu ozívat podivné skřípavě nebo spíš vrzavé zvuky...nemáte někdo podobně zkušenosti nebo nápad čim by to mohlo být?...nejhorší je to při pomalé jízdě nebo parkování...je to trochu jako kdyby někde vrzala guma o plast....zkusil sem zadní plato, sedačky i rezervu v kufru a víko samotné,ale dělá to furt :(
Reklama
 

white_ceed
Příspěvky: 4
Registrován: stř črc 16, 2008 10:24 am

Příspěvek od white_ceed »

no ja to znam. u me taky neco vrzalo vzadu. ted nic nevrze. ale vrzou ty sensory nebo co to jsou u celniho skla. vrzou tak nahlas ze obcas mam chut to auto zahodit ze skaly....
ferro
Příspěvky: 2
Registrován: úte črc 29, 2008 10:14 pm

Příspěvek od ferro »

Ahojte, mna tiez ma obcas trapili podobne pazvuky ale nastastie ich vedeli v servise jednoducho odstranit, takze si opat vychutnavam tichucky interier uplne bez rusivych pazvukov... :-)

- Vzadu sa mi ozivalo take jemne klepkanie, nebolo to hlasne ale aj tak dost otravne.., hlavne pri vypnutom radiu ;-). Zistil som ze ked sklopim sedacku tak to nerobi. Pri prvej zarucnej kontrole som to dal opravit - bol to nakoniec len uvolneny zamok zadneho sedadla (stacilo dotiahnut skrutky na tom mechanizme na zadnom operadle).

- Vpredu mi tiez obcas cvrlikal senzor klimatizacie (pod celnym sklom na palubnej doske vpravo). Takisto mi to opravili v ramci zaruky vymenou ofukovacej listy na ktorej su senzory upevnene... (mozno sa mi to len zda ale ta novsia lista sa mi zda pevnejsia, asi u tych skorsie vyrobenych modelov pouzivali nejaku inu labilnejsiu, lebo uz som cital ze na podobny problem stazovalo viac ludi...)
kiwi
Příspěvky: 7
Registrován: čtv srp 21, 2008 7:03 pm
Bydliště: koscie

Re: Skřípání

Příspěvek od kiwi »

ahoj, nemas nahodou zle nasadene elekrony?

vacsina elektronov (ak nie vsetky) ma v sebe taku malu plastovu srandu - vymedzovacie kruzky.

ja som postrehol vrzganie na zaciatku pri novom aute - vrzgala zadna prava strana. najprv som mal pocit, ze skripanie pochadza z oblasti zadneho svetla. no napokon to bol zle nasadeny vymedzovaci kruzok a ten sposoboval vrzganie.

pozri si to, mozno je to aj tvoj problem... ;)
Milos

p.s. ak mas ten kruzok deformovany, jednoducho ho vyhod von. disk vzadu moze byt nasadeny v konecnom dosledku aj bez neho. na hnacej naprave by som si hned zabezpecil nove kruzky...
cee'd 1,4 EX, disky MAK Volare :)
Striggy
Příspěvky: 1
Registrován: sob říj 23, 2010 1:09 pm

Re: Skřípání

Příspěvek od Striggy »

Dělá mě to to samé co píšeš, hlavně při pakrovaní nebo když je auto v náklonu a rozjíždí se. Kolega z práce mě poradil, že když sklopím sedačky vzadu, zjistím, jestli je to v jejich uchycení. To jsem tedy zkusil a vrzání se přestalo vyskytovat. Poradil mi tedy na místa v zadu, do kterých se zacvakávají zadní sedadla oblepit nějakou izolační páskou, ať to není kov na kov. To jsem zkusil a zatím testuju, jestli to přestalo.
Odpovědět