1.6 CRDi - nějaké závažné problémy ?

Odpovědět
phvr
Příspěvky: 1
Registrován: úte srp 12, 2008 12:58 pm

1.6 CRDi - nějaké závažné problémy ?

Příspěvek od phvr »

Ahoj milí cedníčkáři !

Rád bych - když pánbu a finance dovolí - rozšířil Vaše řady.
Jelikož penízků je spíš míň než víc, koukám i po bazarech.
A tady mě docela překvapila jedna věc: Bazary jsou relativně plné rok starých slušně vybavených cedníků s 1.6 CRDi, kilometry do 20000 a cenou cca 290tKč.
Na druhé straně benzíňáků je po bazarech podstatně míň a jsou dražší (310-330 tKč ). Tahle situace mě poněkud překvapuje, a tak bych se Vás chtěl zeptat:

Co myslíte, že je příčinou této situace ? Proč rok stará auta se stále ještě čtyřletou zárukou a skvělým motorem z bazarů nemizejí, ale spíš do nich přibývají ?
Je nějaký důvod ( poruchovost, provozní náklady, ..), pro nízkou cenu aut s CRDi ? Mnozí z Vás jistě už mají autíčko s tímhle motorem déle než rok. Jak se na něj díváte nyní, po roce ? Koupili byste si ho znovu ? Koupili byste rok starého cee'da z bazaru ? Vyskytlo se něco, na co si dát pozor ?

Díky předem za názory a zkušenosti

Váš PHVR
Reklama
 

petrklic
Příspěvky: 10
Registrován: pát pro 05, 2008 10:03 am

Re: 1.6 CRDi - nějaké závažné problémy ?

Příspěvek od petrklic »

Ahoj.
Ja som si práve takéto autíčko kúpil. Pochádza zo Španielska, kde sa sťahovali z predajní, kde slúžili ako predvádzacie autá. Tam vonku je KIA ešte stále podradná značka a ľudia, už keď sa rozhodnú také auto kúpiť, tak si nekúpia predvádzacie, ale podľa ich nárokov výbavy a úplne novú - navyše tam vonku sa to predáva docela pod cenu, takže nie sú nútení kupovať lacnejšie ojazdené auto. Malo rok a nabehaných 14000 km. Mám ho pol roka a som s ním maximálne spokojný. Absolútne nemalo a nemá nijakú poruchu a má celkom uspokojivé jazdné vlastnosti aj spotrebu ( reálne cca 5,6 l/100 km ). Osobne mi na ňom však vadí jediná vec - nemá výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča. Inak by som ho dokázal vychváliť do neba a komukoľvek ho môžem odporučiť.


KIA Cee´d 1,6 CRDi 66 kW \ 2007
taserda
Příspěvky: 17
Registrován: ned črc 27, 2008 2:09 pm
Bydliště: KE

Re: 1.6 CRDi - nějaké závažné problémy ?

Příspěvek od taserda »

Kúpil si ho v E alebo kde .Pozerám ceny aj u zahraničných predajcov a rád by som vedel ako je to s dovozom nového auta .Naši predajcovia zaspali na vavrínoch a nepresvedčia ma že nemôžu ísť s cenou dole keď napríklad v PL je cee d lacnejší o 2000 a viac euro ,Poliakom výrobca nepredáva lacnejšie ako Slovákom iba preto že ich mena išla dole .Nakupujú za eurá tak ako naši .Keď sme mali ešte korunu dovozcovia autá predražovali preto lebo sa jej kurz menil a aby nemali stratu tak pre istotu cenu držali vyššie .
Za prvé dva mesiace roku 2009 stúpol predaj aut oproti 2008 iba v PL ,aj napriek kríze.Prispeli k tomu hlavne Nemci.
SW 1.6 CRDI 85 KW Deéwedečko
Odpovědět