Slovenská policie nafasovala 43 Ceedů

Odpovědět
creater
Příspěvky: 28
Registrován: úte zář 19, 2006 4:49 pm
Kontaktovat uživatele:

Slovenská policie nafasovala 43 Ceedů

Příspěvek od creater »

Kia využila fakt, že se stala „domácí“ automobilkou a v tendru Ministerstva vnitra SR „nabídla nejvýhodnější podmínky“ (čti nejnižší cenu). Do státní zakázky přihlásila 5dveřové modely Cee´d, vybavené dieselovými motory 1.6 CRDi a klimatizací, což byla jedna z podmínek stanovených v objednávce.

Jde o součást obrovského kontraktu, protože MV SR má v plánu do roku 2010 nakoupit 4000 nových automobilů v hodnotě 1,8 miliardy Sk. Součástí projektu je také nákup pohonných hmot v hodnotě 2 miliard Sk, které podle smlouvy dodá petrochemická firma Slovnaft. Ne přímo, ale ve formě stříbrných a zlatých karet na bezhotovostní nákup benzinu i nafty, které budou platit i v zahraničí.

Do konce roku koupí MV SR dalších 350 modelů Cee´d v hodnotě 210 milionů Sk, což by vycházelo na 600 tisíc Sk za jeden automobil. Jejich cena je ovšem tak vysoká zejména kvůli doplňkové výbavě, která je ve vozech instalovaná pro potřeby policie – její hodnota je kolem 225 tisíc Sk.

Kia ovšem není jedinou automobilkou, která dodá své vozy ministerstvu vnitra. MV SR totiž projevilo zájem také o model Škoda Octavia. Ceny ani počty vozů zatím nebyly zveřejněny.
Auto.cz
Obrázek
Kia Sorento 2.5CRDi EX A/T-mám ho rád :-)
Reklama
 

kiko
Příspěvky: 23
Registrován: stř úno 14, 2007 9:26 am

Příspěvek od kiko »

Ale im to ide...oni v tom pokračujú...
http://www.sme.sk/c/3554400/Kalinak-pri ... venie.html
Odpovědět