"Strelenie" v prevodovke , v diferáku? ???

Odpovědět
Šafo
Příspěvky: 1
Registrován: čtv kvě 04, 2023 4:22 pm

"Strelenie" v prevodovke , v diferáku? ???

Příspěvek od Šafo »

Kia Sorento 2016 4x4, 140 tis.km , pri zaradení spiatočky a pohnutí sa s vyššími otáčkami (nie voľnobeh) strelí (buchne) mi niečo jednorázovo v oblasti zadnej nápravy, alebo diferáku. . Keď sa pohnem vpred znova. To strelenie je len pri zmene jazdy vpred-vzad. Čím pri vyšších otáčkach, tým hlasnejšie. Vymenili mi silentblok, v tom to nebolo. Diferenciál ??? Mal niekto podobný problém ? PLS Ďakujem
Reklama
 

JTR
Příspěvky: 3
Registrován: stř srp 09, 2017 11:14 am

Re: "Strelenie" v prevodovke , v diferáku? ???

Příspěvek od JTR »

funguje 4x4 ???
TROLU
Příspěvky: 1
Registrován: stř srp 16, 2023 3:01 pm

Re: "Strelenie" v prevodovke , v diferáku? ???

Příspěvek od TROLU »

Tak co, nikdo nic neví?
Šafo píše: čtv kvě 04, 2023 4:31 pm Kia Sorento 2016 4x4, 140 tis.km , pri zaradení spiatočky a pohnutí sa s vyššími otáčkami (nie voľnobeh) strelí (buchne) mi niečo jednorázovo v oblasti zadnej nápravy, alebo diferáku. . Keď sa pohnem vpred znova. To strelenie je len pri zmene jazdy vpred-vzad. Čím pri vyšších otáčkach, tým hlasnejšie. Vymenili mi silentblok, v tom to nebolo. Diferenciál ??? Mal niekto podobný problém ? PLS Ďakujem
Mně se to stalo dnes. Kia Sorento II 2010 2.2CRDi 165tis Nájezd. Při couvání do mírného stoupání, jen abych vyjel z parkoviště, padla rána že zadní části auta, jako kdybych do něčeho narazil...! Za autem nic nebylo, ale mám obavu, zda to nebylo od kardanu, haldexu nebo diferaku!?
JTR
Příspěvky: 3
Registrován: stř srp 09, 2017 11:14 am

Re: "Strelenie" v prevodovke , v diferáku? ???

Příspěvek od JTR »

zde jsem k tomu něco našel:

Čtvrtá a ta samá závada za tři měsíce: pomalu a jistě se z nás stávají specialisté na vymačkané spojení převodovky a úhlové skříně u vozů Kia Sorento - Hyundai Santa Fe 2.2 nafta automat čtyřkolka.
Naprosto pravidelný problém u vozů AWD s nájezdem okolo 150 000 km, projevující se vůlí kardanu vůči stojící převodovce. Po protočení tisícihranu už není poháněna zadní náprava a přicházíte o pohon 4x4.

Sám jsem měl obdobný problém, také se ozvala rána a nic. Jednou nasněžilo a já měl problém, tak jsem měl podezření. Nic jsem neřešil a přišlo se na to při prodeji. Nechal jsem ho proti účtem a pak se na to přišlo. Naštěstí to vyřešil prodejce :-)
Odpovědět