koupě ojeteho sorenta

Odpovědět
pruspa
Příspěvky: 1
Registrován: pon lis 20, 2017 9:20 am

koupě ojeteho sorenta

Příspěvek od pruspa »

Dobrý den mněl bych zájem si koupit ojete sorento chtěl bych vás tímto poprosit o radu atd.. jakou motorizaci jaka je nejmene poruchova vase zkusenosti atd budu rad za kazdou informaci abych nekoupil blbe divam se po internetu a trosku mne desi ze u hodne vozu pisou vymena motoru to tak casto odchazi ten motor ? chci neco kvalitniho s cim muzu jezdit denne a zaroven v zime na hory a na chalupu cely rok moc dekuji za jakeli rady atd pavel :)

prosím smazat vidím že se tu nikdo nemá k tomu aby odpověděl zřejmě to je poruchové auto tak radsi zůstanu u octavie rs v combi
Reklama
 

Jirka N.
Příspěvky: 931
Registrován: stř lis 26, 2008 9:06 pm

Re: koupě ojeteho sorenta

Příspěvek od Jirka N. »

Zdravím, mám moc práce a tak nemůžu ihned odpovědět. Sorento při dobrém zacházení je velice spolehlivé a záleží na přístupu majitele. Já mám 2,5 Crdi od nového a nyní mám najeto skoro 160 000 Km a Sori jezdí stále perfektně. Servis si dělám sám a na tom velice záleží, včasná výměna olejů je základ a provozovat motor do cca 2500 ot. také. Bohužel u ojetých Sorent je mnoho možných problémů vzhledem k špatnému servisu. Tedy najít kvalitní Sorento který vydrží bez oprav je skoro zázrak, každý se ho zbavuje až v momentu velkých výdajů.
Osobně jsem ale nadmíru spokojenej a vše zatím funguje i po 9 letech bez závad. Lepší auto s offroad parametry a dostupné se težce hledá a sám mám ještě Pajero 3,2 DiD a to je taky suprový auto. V terénu jsou obě auta bezvadná a Pajero je vzhledem k konstrukci podvozku velice pohodlný.
Ta Octavia RS je zcela jiná kategorie a přechod na offroady je tedy náročnější a je třeba respektovat jiné zásady provozu auta. Tedy motory netočit a vždy je nechat postupně zahřát a i ochladit po jízdě, velké obsahy mají své zásady, ale i velké kouzlo :D .
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Uživatelský avatar
serti
Příspěvky: 90
Registrován: sob zář 03, 2011 9:20 am
Bydliště: Ledce, okr. Hradec Králové

Re: koupě ojeteho sorenta

Příspěvek od serti »

Mám Sorento skoro 9 let, letos bude 16 let staré, koupené v 2011, ojeté sedmileté. Tenkrát jsem netušil jak dobré auto si kupuju. Samozřejmě potřebuje nějakou péči, ale to každé. Pouze běžný servis, destičky, oleje i v převodovce, ... Jediná větší závada byla "zakouslá" volnoběžná kladka na řemenu který pohání čerpadla ... Kladka za cca 5 tis. Jinak nic ... Trochu koroze na přechodu prahů do zadních blatníků.
Kia Sorento 2,5 CRDI 16V, r.v.2004, automat
CAJK
Příspěvky: 2
Registrován: ned led 26, 2020 11:08 am

Re: koupě ojeteho sorenta

Příspěvek od CAJK »

Zdarec vlastním Sorento (Gazíka)přes rok a spokojenost kupoval jsem ho od pána který s ním jezdil jen na ryby nic víc a když se něco prodělalo hned stim jel k doktorovi já si servis dělám sám a slouží mi dobře upravil jsem si ho na cestování byla to i taková výzva protože sem nikde nenašel fotku nebo video kdy si majitel upravil Sorento na cestování :wink:
oluska2
Příspěvky: 41
Registrován: ned lis 20, 2011 7:41 pm

Re: koupě ojeteho sorenta

Příspěvek od oluska2 »

Za mě dobré auto.Moje najeto 250000km a jediná závada asi ve 100 000km výměna regulátoru tlaku paliva.R.v 2008 a 125kw
milosh
Administrátor
Příspěvky: 187
Registrován: ned srp 28, 2005 11:30 am

Re: koupě ojeteho sorenta

Příspěvek od milosh »

CAJK píše: stř úno 05, 2020 9:33 pm Zdarec vlastním Sorento (Gazíka)přes rok a spokojenost kupoval jsem ho od pána který s ním jezdil jen na ryby nic víc a když se něco prodělalo hned stim jel k doktorovi já si servis dělám sám a slouží mi dobře upravil jsem si ho na cestování byla to i taková výzva protože sem nikde nenašel fotku nebo video kdy si majitel upravil Sorento na cestování :wink:
Ukaž foto 8)
Odpovědět