Problém na emisích

Odpovědět
Bartyx
Příspěvky: 17
Registrován: úte bře 24, 2015 5:23 pm

Problém na emisích

Příspěvek od Bartyx »

Zdravím,

mám Sorento 2007, 2.5crdi, 125kw, automat a neprošel jsem emisemi. Nakonec mi to pán napsal, ale hodnoty jsem měl špatné. Nevím ale přesně jak to je. V techničáku mám Korigovaný součinitel absorbce 1.04, ale někdo mi říkal, že do limitu se připočítává 0.5, takže bych měl projít i s 1.54. Já měl kolem 1.3 a neprošel jsem.

Další věc byla, že mi auto prý netočí maximální otáčky. Byl jsem asi 150 otáček pod spodní hranicí maximálek.

Nevím vůbec co s tím. Otáčky prý by neřešil, říkal, že je možné, že automat je má krapet omezené, že třeba škodovky to tak mají, ale na to tam má tabulky, u Sorenta prý v systému nemá na výběr převodovku. Ale co to kouření?

Auto jede v pohodě, nehulí (jen za studena ráno kouří bíle, ale to je počítám normální). Nájezd mám tak 20tis. za rok. Vím, že to není moc, ale občas auto protáhnu, abych vymetl pavučiny. Navíc mám prakticky nový motor a turbo. Motor má podle Kia servisu najeto cca 40tis. (byl měněn při stavu 138tis a já mám 180tis.). Pár tisíc před tím bylo dáváno i nové turbo (vše origo v Kia, žádný repas). Problém je, že nevím, jestli s motorem měnili i vstřiky a čerpadlo, nebo to byl jen blok. Byla výrobní vada na klice a přidíralo se to na šále.

Chtěl bych poprosit někoho se zkušenostmi, na co bych se měl zaměřit a jak docílit toho, abych kouřivost zlepšil. Poraďte prosím.
EGR ventil?
Komplet diagnostika v Kia?
Vstřiky?

Celkem mě to štve, protože auto je voňavka, dal jsem za něj docela dost peněz (na moje poměry) a tak bych ho chtěl udržet v dobrém stavu co nejdéle.

Díky moc za všechny názory a odpovědi.

S pozdravem
Ondra
Kia Sorento 2.5CRDI EX 125kW, Automat, r.v. 12/2006
Reklama
 

TommyBoy
Příspěvky: 122
Registrován: čtv črc 18, 2013 10:46 am
Bydliště: Střední čechy

Re: Problém na emisích

Příspěvek od TommyBoy »

Nevim jestli je to presne tento soucinitel, ale posledne jsem mel na emisich neco podobneho.
Pomohlo az kdyz to vytocil asi 10x. Bylo videt jak ten ukazatel postupne klesal.

Technik se me zeptal: To jezdite jen kolem komina co? Ja odpovedel, ze to lechtam kvuli spotrebe :lol:
Rekl mi abych to tak jednou za 14dni az mesic protahl na max. otacek nejakou chvili. Prepnout na manualni razeni a na najezdu na dalnici to poradne vokourit a vycistit tu recirkulaci plynu.

Obcas to udelam, no uvidim pristi kontrolu.
Sorento 2.5CRDI VGT EX 125kW, AT, 4x4 TOD, zadni diff bez LSD, rv. 9/2007
Odpovědět