Kia Rio 1,2 - zábeh motora

Odpovědět
misisko
Příspěvky: 2
Registrován: pon bře 18, 2013 9:17 am

Kia Rio 1,2 - zábeh motora

Příspěvek od misisko »

Zdravím, chcel by som sa informovať ohľadom zábehu nového auta. Asi pred mesiacom som kupoval novú Kiu Rio 1,2. Zaujímalo by ma, ako je to s preraďovaním rýchlosti, konkrétne ma zaujímajú otáčky. Predajca mi hovoril (aj na internetových fórach sa píše), že otáčky pri novom motore, počas preraďovania, by mali byť niekde medzi 2-3 tis a takisto by sa mali držať počas jazdy v tejto rovine. To preraďovanie mi je jasne, mňa konkrétne zaujíma, ako docieliť (a či je to vlastne pravda) aby mi motor bežal v otáčkach 2,5tis. Nechcem aby mi auto zlenivelo hneď na začiatku, ale nech radím ako radím, mne otáčky počas jazdy vždy klesnú pod 2tis. Udržím ich nad 2tis. jedine tak, že idem na nižšom prevodovom stupni vyššou rýchlosťou (napr. po meste 3st - 50/60kmh), ale auto mi už hučí a pýta si vyššiu rýchlosť. Vďaka za info.
Reklama
 

jakub.kubaaa
Příspěvky: 15
Registrován: úte črc 03, 2012 7:13 pm

Re: Kia Rio 1,2 - zábeh motora

Příspěvek od jakub.kubaaa »

To by mě zajímalo kde jsi vzal že auto zleniví :roll: Jako že si zvykne na to že se nebude moc točit a přestane se mu chtít jezdit?

Pokud si člověk přečte příručku, dozví se že není třeba nijak zvlášť dbát na zajíždění. Jestli je ten člověk normální, bude s tím jezdit normálně dle okolností.. Dál není co řešit.
ventrue
Příspěvky: 3
Registrován: sob bře 30, 2013 11:24 am

Re: Kia Rio 1,2 - zábeh motora

Příspěvek od ventrue »

misisko píše:Zdravím, chcel by som sa informovať ohľadom zábehu nového auta. Asi pred mesiacom som kupoval novú Kiu Rio 1,2. Zaujímalo by ma, ako je to s preraďovaním rýchlosti, konkrétne ma zaujímajú otáčky. Predajca mi hovoril (aj na internetových fórach sa píše), že otáčky pri novom motore, počas preraďovania, by mali byť niekde medzi 2-3 tis a takisto by sa mali držať počas jazdy v tejto rovine. To preraďovanie mi je jasne, mňa konkrétne zaujíma, ako docieliť (a či je to vlastne pravda) aby mi motor bežal v otáčkach 2,5tis. Nechcem aby mi auto zlenivelo hneď na začiatku, ale nech radím ako radím, mne otáčky počas jazdy vždy klesnú pod 2tis. Udržím ich nad 2tis. jedine tak, že idem na nižšom prevodovom stupni vyššou rýchlosťou (napr. po meste 3st - 50/60kmh), ale auto mi už hučí a pýta si vyššiu rýchlosť. Vďaka za info.

Presne ako pises auto jazdi pri nizsich otackach a je zbytocne jazdit pri vyssich kvoli zabehu. Kludne sa riad zo zaciatku palubnym pocitacom ktory ti radi aky prevodovy stupen zaradit.
Odpovědět