Kolisanie otačok pri studenom štarte

Matej
Příspěvky: 180
Registrován: sob bře 24, 2007 11:42 pm

Kolisanie otačok pri studenom štarte

Příspěvek od Matej » ned zář 23, 2007 11:02 am

Rano po nastartovani mi zacal blbnut motor. Ako keby sa nevedel rozhodnut ci zapnut sytic alebo nie otacky vybehli na cca 2500 a nahle klesly na 400. Trvalo to asi 30 sekund. V lete mi to nikdy nerobilo ale az teraz ked udreli mrazy.
V servise mi povedali ze je to ok a ze sa s tym este nestretli. Co s tym???
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red

Reklama
 

matko1000
Příspěvky: 95
Registrován: sob bře 24, 2007 9:47 pm

Příspěvek od matko1000 » ned zář 23, 2007 6:22 pm

Ahoj
Mam aj ja s tym take iste skusenosti.
Uz sa tu o tom pise
Pozri na

http://www.kia-club.net/viewtopic.php?t=417

Baki
Příspěvky: 2
Registrován: úte srp 28, 2007 10:07 pm

Příspěvek od Baki » pon zář 24, 2007 9:27 pm

Mam rio 1,5 crdi a nekdy pri studenem startu mi docela zakouri a chvilku asi tak dve vteriny otacky motoru divne kolisaji.Mate s tim nekdo podobne zkusenosti?Cim by to mohlo byt?
Diky.

igy
Příspěvky: 59
Registrován: stř led 17, 2007 2:29 pm

Re: Kolisanie otačok pri studenom štarte

Příspěvek od igy » úte říj 02, 2007 10:43 pm

Matej píše:Rano po nastartovani mi zacal blbnut motor. Ako keby sa nevedel rozhodnut ci zapnut sytic alebo nie otacky vybehli na cca 2500 a nahle klesly na 400. Trvalo to asi 30 sekund. V lete mi to nikdy nerobilo ale az teraz ked udreli mrazy.
V servise mi povedali ze je to ok a ze sa s tym este nestretli. Co s tym???
Řešil jsem to letošní zimu - takže - chyba je v řídící jednotce, konkrétně v softwaru, řešením je nechat si přehrát nový softwar podle servisních informací firmy Kia. Taky mě v servisu přesvědčovali, že je to v pořádku, ale asi po 2 měsících to vzdali a přehráli. Ještě se na tom taky může podílet kvalita benzínu - při tankování u ÖMV byl problém řádově menší. Ale primárně jde o špatný softwar řídící jednotky.
Kia ceed 1.4 base červená

matko1000
Příspěvky: 95
Registrován: sob bře 24, 2007 9:47 pm

Příspěvek od matko1000 » pát říj 26, 2007 7:59 pm

Cau
Pomohlo to prekodovanie softwarom?
Ja som bol dnes kvoli tomu v servise v Nitre.
Tiez mi prekodovali riadiacu jednotku.
Uvidime ci to pomohlo.
Poslem potom info.
V servise to trvalo asi hodinku.

Matej
Příspěvky: 180
Registrován: sob bře 24, 2007 11:42 pm

Příspěvek od Matej » stř lis 07, 2007 3:34 pm

konecne mam aj ja novy softver no dufam ze to pomoze
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red

matko1000
Příspěvky: 95
Registrován: sob bře 24, 2007 9:47 pm

Příspěvek od matko1000 » stř lis 07, 2007 8:11 pm

cau
uz som to skusal ,dnes rano bolo okolo 3 stupnov .
Bolo to OK.
Ziadne kolisanie.
Inak s Riom ziadne ine problemy.

Matej
Příspěvky: 180
Registrován: sob bře 24, 2007 11:42 pm

Příspěvek od Matej » čtv lis 08, 2007 5:39 pm

Uz je to vsetko OK otacky neklesaju......
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red

Djarin
Příspěvky: 2
Registrován: stř říj 31, 2007 7:38 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek od Djarin » čtv lis 08, 2007 8:23 pm

Taky jsme měli s naším Riem stejný problém a tenhle server nás dovedl k tomu přehrání softwaru a už 5 dní startuje autíčko tak jak má (bez žádného kolísání otáček).
Jinak s Riem naprostá spokojenost.
Rio 1.4 EX

Marecek
Příspěvky: 122
Registrován: ned úno 25, 2007 8:06 pm
Bydliště: Praha 5-Nové Butovice

Příspěvek od Marecek » stř lis 14, 2007 8:57 am

Dnes bych měl jít také na přehrání softu, ale na Kia Czech v Průhonicích na mě koukali jak z jara. Přejímací technik (nevrlý pán), co stále bouchá do klávesnice (asi aby bylo vidět, kolik má práce) mi ani nerozuměl, co po něm chci. Prý je nutná diagnostika motoru (zřejmě placená majitelem auta) a až pak se uvidí. Chci se zeptat. Dělali Vám při přehrání softu také diagnostiku nebo ne? Bylo přehrání nového softu zdarma v rámci záruky (mělo by být, je to problém výrobce) nebo jste něco platili. Díky Marek
Kia Rio II, 1.4LX+,rv.07 béžový interiér :-), červená metla, SOPTÍK

matko1000
Příspěvky: 95
Registrován: sob bře 24, 2007 9:47 pm

Příspěvek od matko1000 » stř lis 14, 2007 9:31 am

Ahoj
Ja som bol s tym v Nitre a tam boli s tymto problemom oboznameni,dozvedeli sa o tom z interneho Kiackeho webu,tak mi to povedal technik,takze ziadna diagnostika,prehrali softwarw.Bolo mi povedane ,ze prehrali sft zo 3 na 4.
Vsetko asi 45 min +15 min papierovacky-bol som tam prvy krat,tak mi vytvarali v PC vlastnu databazu.
Neplatil som nic,vsetko v ramci zaruky.

Djarin
Příspěvky: 2
Registrován: stř říj 31, 2007 7:38 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek od Djarin » stř lis 14, 2007 11:23 am

Zdarec, tak přehrání softu bylo samozřejmě zdarma v rámci záruky a nechtěli a ani neviděli žádný důvod dělat před přehráním softu diagnostiku motoru. A navíc mi při příchodu s problémem kolísání otáček nabídl technik přehrání softu sám, což mě velmi mile překvapilo. Tak hodně štěstí a musím dodat, že od té doby je od kolísání pokoj :D .
Rio 1.4 EX

Matej
Příspěvky: 180
Registrován: sob bře 24, 2007 11:42 pm

Příspěvek od Matej » pon pro 03, 2007 7:53 pm

To prepalenie softu pomohlo len otackam ale to trhanie,dusenie a strielanie do sania velmi nepomohlo. Dufam ze to budu Kiaci riesit....
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red

Karel
Příspěvky: 6
Registrován: pát črc 14, 2006 12:43 pm

Příspěvek od Karel » čtv pro 06, 2007 10:03 pm

Souhlasím s Matějem.Přehrátí softu v řid.jednotce vyřešilo jen kolísání otáček,ale cukání a vynechávání při studeném rozjezdu nikoli.Je to zkrátka marný.Jednoho křápu jsem se zbavil (sice byl starší - VW 8let ) a mám zánovní a jsem z toho smutnej. :(

matko1000
Příspěvky: 95
Registrován: sob bře 24, 2007 9:47 pm

Příspěvek od matko1000 » sob pro 15, 2007 8:07 pm

Ake mate skusenosti s kolisanim otaciek teraz ,ked vonku mrzne?
Ja som rano o 9,00 isiel autom do Nitry.
Po nastartovani sa kolisanie otacek objavilo znovu,aj ked som mal soft uz prepaleni.
Mojmu kamosovi z Trnavy dokonca uz svietila kontrolka motora ,v servise mu povedali ,ze je to koli tomu kolisaniu otacok,ze 2 valce nedostavaju spravne palivo,a ze prepalenie softu to nodstrani.Co vy na to?

Odpovědět